De gezondheidsvoordelen van cupping

In mijn praktijk gebruik ik met veel succes cupping therapie.

Cupping brengt de natuurlijke energie in beweging en het stimuleert de doorbloeding in spieren en weefsels.  Eerst wordt de huid los gemasseerd met olie zodat de glazen cup kan schuiven. Dan wordt de cup wordt verwarmd en op de huid geplaatst. Hierdoor ontstaat een vacuüm en krijg je het zogenaamde zuigende effect. Door dit vacuum worden de onderliggende spieren en huid extra goed doorbloed en ontdaan van afvalstoffen, die via de porien en het bloed het lichaam verlaten. Cupping heeft een enorme dieptewerking en ondersteunt het ontgiftingsproces van het lichaam.

Met name bij spier- en gewrichtspijnen is verbetering van de circulatie in weefsels snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefsel weer losgemaakt.  Verklevingen worden losgemaakt en verharde spieren worden weer soepel en goed doorbloed. Je komt zogezegd ‘ruimer en beter in je vel te zitten’. Na een behandeling voel je je mentaal en fysiek een stuk beter!

Met het opheffen van energieblokkades kan cupping effectief worden toegepast bij onder meer:

  • kou en opkomende verkoudheid,
  • spier- en gewrichtsklachten,
  • hoofdpijn/migraine,
  • rug-, nek- en schouderpijn,
  • pijn in de onderbuik,
  • zwelling, vocht in knie en enkel,
  • cellulitis-, maag- en darmklachten,
  • zwakke spijsvertering.

Het is gebleken dat cuppen tot 4 cm in het weefsel doordringt waardoor het weefsel ontspant en toxines vrijkomen. Hierdoor wordt ook het lymfesysteem geactiveerd, stagnaties in de darmen kunnen verdwijnen en de bloedvaten worden geactiveerd.

Soms kunnen er na de behandeling wat blauwe verkleuringen ontstaan, maar deze zijn meestal pijnloos en verdwijnen na een aantal dagen.

Meldt mij wel als je een (ongecontroleerde) te hoge bloeddruk, een hernia, diabetici 1, levercirrose of hartfalen hebt of zwanger bent of bloedverdunnende medicijnen gebruikt.

Wil jij ook van je pijnlijke en stijve spieren af?

Maak een afspraak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s