Wie ben ik?

Mijn naam is Talitha van Stek. Ik ben gepassioneerd acupuncturiste met praktijken in Lisse en Bleiswijk. En niet te vergeten de trotse moeder van drie fantastische kinderen. Aangenaam kennismaken!

Acupunctuur is mijn passie. Omdat het gebaseerd is op de Chinese Geneeskunde, waarbij niet de symptomen maar de oorzaken van klachten worden aangepakt. En het je lichaam in gang zet zelf voor verbetering en genezing te zorgen. Ik ben geregistreerd acupuncturiste, gediplomeerd in zowel Klassieke Acupunctuur (Academie Qing Bai voor Chinese Geneeskunde) als Westerse Geneeskunde (Hogeschool Natuurgeneeskunde). Mijn ervaringen en mijn kennis over de pure kracht van acupunctuur deel ik graag met jou.

Waarom koos ik voor acupunctuur?

Als mensen mij als klein meisje vroegen wat ik later wilde worden, antwoordde ik overtuigd: mama! Nou dat is gelukt. En een carrière ver buiten de complementaire geneeskunde ook. Maar hoe wordt je na een baan als artiestencoördinator bij opera Aïda en marketing assistent bij Christian Dior dan toch acupuncturiste? Waarom kies je ervoor om met een baby, een peuter en een kleuter Traditionele Chinese Geneeskunde te gaan studeren?

Ik verging van de pijn

Na een tandartsbezoek kreeg ik enorme pijn in mijn gezicht. Zo hevig dat de maximale dosis pijnbestrijding geen enkel verschil maakte. Op de spoedeisende hulp hoorde ik voor het eerst de term trigeminus neuralgie (aangezichtspijn). Ik werd doorverwezen naar een neuroloog. Na een lange medische weg met allerlei soorten medicatie en laserbehandelingen was het veto; dit is het, beter wordt het niet. Ik schrok: beter dan dit wordt het niet?! Moest ik voortaan leven met hevige pijnaanvallen, niet naar buiten kunnen bij kou of wind en maar wennen aan de bijwerkingen van mijn medicatie? Een vreselijk vooruitzicht. Tot een kennis (die hand- en microchirurge is) mij vertelde dat zij mensen met zenuwklachten vaak doorverwees naar een acupuncturist.

Ik was sceptisch … maar het werkte!

Heel eerlijk? Ik was sceptisch! Het idee van geprikt worden met naalden stond me niet aan. En ik had ook het idee dat acupunctuur iets zweverigs was. Maar ik was ten einde raad, ging naar de aanbevolen acupuncturist en vertelde mijn verhaal. Tijdens de intake vroeg hij mij of ik last had van mijn galblaas. Bijna haakte ik af. Mijn galblaas? Ja, daar had ik last van. Ik kon vetten niet goed verteren, maar daar kwam ik toch niet voor? Ik kwam voor aangezichtspijn. Mijn vooroordeel werd meteen bevestigd. Een zweverig verhaal. Dacht ik. Tot hij het verloop van de galblaas-meridiaan liet zien, over de zijkant van het lichaam en precies over de pijnplekken in mijn gezicht. Zijn conclusie: je hebt galblaashoofdpijn. En dus behandelde hij mijn galblaas. Het resultaat: na drie maanden was ik pijn- en medicijnvrij, had ik een prima functionerende galblaas en wilde ik ALLES weten over deze manier van genezen.

Elke mars begint met de eerste stap

Tijdens mijn behandeling werd duidelijk: alles in je lichaam staat met elkaar in verbinding. Dus vroeg ik mij meteen af: wat kun je dan allemaal nog meer met acupunctuur genezen? En hoe mooi is het als je iemand van zijn pijn, maar ook van zijn of haar sociale isolatie kunt afhelpen? Ik raakte enthousiast. En nam het advies van mijn acupuncturist ter harte: ga acupunctuur studeren. Elke mars begint met de eerste stap.

Een bevoorrecht mens met een prachtvak

En dus volgde ik de studie Traditionele Chinese Geneeskunde. En daarna Westers Medische Basis. En na al die jaren begon ik mijn eigen praktijk. Inmiddels maak ik dagelijks het verschil voor mensen. Het is mijn allergrootste drive. Klachten en pijn verhelpen of verminderen. En juist omdat ik uit eigen ervaring weet dat mijn cliënten soms sceptisch zijn, kan ik me helemaal in hun situatie inleven. Ik heb een prachtvak en voel me bevoorrecht dat ik het mag uitoefenen. Mijn pijn maakte plaats voor geluk. Dat gun en geef ik anderen ook graag.

 

Ik vertel je graag over de vele mogelijkheden van acupunctuur.

Maak een afspraak