Zwangerschapskwalen

ACUPUNCTUUR BIJ ZWANGERSCHAPSMISSELIJKHEID

Zwangerschapsmisselijkheid of ochtendziekte is een veelvoorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Meer dan de helft van alle zwangere vrouwen heeft hier mee te maken. Meestal zijn de klachten mild, maar in sommige gevallen kunnen de klachten het normale functioneren danig in de war schoppen en zelfs leiden tot ziekenhuisopname. De meeste vrouwen hebben alleen tijdens het eerste semester van hun zwangerschap last van klachten. Bij sommige vrouwen kunnen de ongemakken langer aanhouden en zelfs gedurende de hele zwangerschap aanwezig zijn. Anders dan de naam ochtendziekte doet vermoeden, kan de misselijkheid de hele dag duren.
Het belangrijkste symptoom is misselijkheid, maar vaak gaat dit gepaard met braken. Ook kunnen er spijsverteringsklachten ontstaan, zoals brandend maagzuur.

Rebellerende Qi
Een westerse verklaring voor ochtendziekte wordt gezocht in schommelingen in de hormoonhuishouding. De Chinese geneeskunde heeft hier zijn eigen ideeën over. Zij zeggen dat ochtendziekte of misselijkheid het gevolg is van Qi (energie) die de verkeerde kant opgaat. Dit noemen ze rebellerende Qi. Een syndroom dat gepaard kan gaan met boeren, misselijkheid, zure oprispingen, hikken en braken. De energie van de Maag moet namelijk omlaag gaan en niet omhoog. Het doel van de behandeling is dan ook het reguleren van de Maag-energie, zodat deze weer de goede kant opgaat.

Acupunctuur is een natuurlijke manier om zwangerschapsmisselijkheid te behandelen
Als je zwanger bent wil je liever geen medicijnen slikken om de misselijkheid aan te pakken.
Acupunctuur is een uitstekende manier om misselijkheid te behandelen, niet alleen omdat het effectief is, maar ook omdat het een veilige, natuurlijke methode is.

Wetenschappelijk onderzoek
Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de effecten van acupunctuur bij zwangerschapsmisselijkheid. Uit deze onderzoeken is gebleken dat veel vrouwen baat hebben bij de behandeling. Westerse studies hebben aangetoond dat acupunctuur helpt door het evenwichtscentrum in de hersenen te reguleren. Op die manier wordt de misselijkheid aangepakt. Acupunctuur zou ook een harmoniserende werking hebben op de nervus vagus, een zenuw die de belangrijkste orgaanfuncties is het lichaam aanstuurt. Acupunctuur kan de spiercontracties in de maag vergroten en zo de maaglediging richting de darmen bevorderen.

Maak een afspraak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s