Afvallen volgens de Chinese Geneeskunde – 10 tips die echt helpen. Hier de eerste twee…Volgende week de volgende.

Wat werkt echt als je gewicht wilt verliezen? Hier krijg je 10 simpele tips die het afvallen vergemakkelijken. Alle tips zijn gebaseerd op de Chinese voedingsleer.

Tip 1: Maak van je ontbijt een hoofdmaaltijd

 ‘s Ochtends is onze verteringskracht het sterkst. De spijsverteringsorganen hebben tussen 7 en 11 uur hun grootste capaciteit. In feite verwacht ons lichaam dan een echte maaltijd. Als we uitgebreid ontbijten, kunnen we de dag energiek doorkomen. Daarnaast voorkomt een uitgebreid ontbijt dat we later overmatig veel trek (in zoet) krijgen. Als je het een gek idee vindt om op de ochtend een maaltijd te eten, begin dan met een omelet (eventueel gevuld met gebakken tomaat, ui en restjes aardappelen of rijst van de dag ervoor), pannenkoeken of rijstepap. Vergeet niet het vet en eiwit. Dat kan in vorm van roomboter of kokosolie en ei, peulvruchten, vlees of vis. Maar ook havermout aangevuld met bijvoorbeeld appel, walnoot, bessen kan een prima start van de dag zijn. Wil je recepten voor warme ontbijtjes ontvangen? Vraag het mij, ik help je graag.

Tip 2: Drink gekookt water

Door gekookt water te drinken zorg je ervoor dat je buik warm blijft. Warmte betekent beweging en dynamiek. Een dynamische vertering is onmisbaar als je gewicht wilt verliezen. Door de warmte komen de verteringsprocessen weer op gang. Drankjes die uit de koelkast komen, blussen het verteringsvuur, waardoor het verteringsvuur zelfs kleine hoeveelheden aan voeding niet meer goed kan transformeren.

Volgende week de volgende twee tips ontvangen of wil je meer weten? Volg mij op Instagram of
Facebook of neem contact op via de contactpagina.

Maak een afspraak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s